Herkese Merhaba;
Yaklaşık 15 gündür yaşam tarzımda ciddi anlamda değişiklikler yapma kararı aldım. Artık daha "hafif yaşam " felsefesini motto edindim. Bir yerde okumuştum "Hafif Yaşam Özgürlüktür" diye. Meğer ne kadar doğru bir tespitmiş.
Öncelikli olarak yemek pişirme ve yeme şeklimi değiştirdim. Bu yolda tavsiyelerini aldığım kişi ise Bursa'ya geldiğim ilk zamanlarda tanıştığım sevgili Gülay Hamzaoğlu Öztürk. Kendisi ile ilk tanışmamız ACIBADEM hastahanesine oldu. Odasına girdiğimde rengarenk meyve ve sebzeler ile karşıladı bizi. Çok ilgili bir doktor, işini o kadar çok severek yapıyor ki kendisi ile 7/24 iletişim halinde olabilirsiniz. Sizinle sıkılmadan, bıkmadan büyük bir sevgi ile ilgileniyor. Gülay hocamla ilgili bir diğer sevindiğim konu ise ACIBADEM hastahanesinden ayrılıp kendisine "DİYET KÜLTÜR" Beslenme ve Diyet Danışmanlığı merkezini kurdu. Bursa Balat bölgesinde Flora İş Merkezinde bulunan ofisinde danışmanları ile görüşmektedir.
Kendisi ile uyguladığımız yöntemleri, kendi keşiflerimi ve tarifleri sizlerle de paylaşacağım.
Dün gece chia tohumlu bir tatlı yaptım, gerek hafifliği gerekse chia tohumunun vücuda faydaları saymakla bitmez. İçerdiği yüksek lifler sayesinde Güney Amerikalı yerlilerin sağlıklı beslenmesi ve genç görünmesini sağlayan bitkilerin başında gelen chia tohumu genç ve dinç kalarak sağlıklı uzun bir ömür arzulayanların öğrenmesi gereken bir gıda. Su ile temasından sonra jel halini aldığı için en lezzetli tarif olan chia tohumlu puding benim favorilerim arasında yer aldı. Tok tutması, acıkmayı önlemesi ve günlük protein ihtiyacının çokca fazlasını karşılaması nedeniyle zayıflamak isteyenler için de çok iyi bir seçenek olan Chia tohumu, bunların yanı sıra et ve balık ürünlerinin de yerini tutabiliyor. 'Plant Foods for Human Nutrition' dergisinde yayımlanan bir araştırmada, 7 gün boyunca günde 25 gram chia tüketen kişilerin vücutlarındaki omega-3 yağ asidi seviyesinin önemli miktarda arttığı gözlenmiştir".
Yukarıda yazan tüm sebepler ve faydalar bu tohumu hayatımıza bir an önce sokmaya yeterde artar bile. Şimdi gelelim ben Chia tohumunu nasıl kullandım.
CHİA TOHUMLU PUDİNG
1 SB LİGHT SÜT
1 TATLI KAŞIĞI BAL
3 YEMEK KAŞIĞI CHİA TOHUMU
1 TATLI KAŞIĞI KAKAO YADA HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP, KASELERE PORSİYONLUYORUZ. MİN 5 SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRİYORUZ Kİ BU ESNADA TOHUMLAR SIVI İLE BİRLİKTE ŞİŞİP JEL HALİNİ ALIYORLAR. BU KADAR SÜRENİZ YOKSA KARISIMI OCAKTA PİŞİRİP ISI İLEDE HIZLI SEKİLDE AYNI ETKİYİ ALABİLİRSİNİZ.
ARA ARA KARIŞTIRIN Kİ TOHUMLAR BİRBİRLERİNE YAPIŞMASIN.
SERVİS ESNASINDA DİLEDİĞİNİZ MEYVE İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder